Ольга Николаевна
Должность:Редактор
Группа:Команда портала
Страна:
Регион:не указан
Здрастуй школа! Це - я!

Здрастуй школа! Це - я!

Мета: Створити позитивний емоційний настрій на початок занять, сприяти творчому включенню дітей у навчально-виховному процес.

Ігрова програма передбачається, як логічне продовження свята Знань 1 вересня і розрахована на учнів молодшого та середнього шкільного віку.

Попередня підготовка:

підготовка провідних (ними можуть стати учні старших класів або вчителя);

оформлення залу; запис фонограми до конкурсів;

підготовка жетонів з номерами (за кількістю учасників);

якщо школа має таку можливість, підготовка невеликих призів (ручки, олівці, та ін канцелярське приладдя);

підготовка реквізиту до конкурсів (див. сценарій); підготовка асистентів (пояснити хлопцям завдання).

При вході в зал кожен учасник отримує жетон з номером. Грає настроює музика.

Ведучий 1: Добрий день, хлопчики й дівчатка!

Ведучий 2: Добрий день, шановні вчителі та батьки!

Ведучий 1: Ми раді вітати всіх, хто зібрався зараз у цьому залі, всіх, хто знову прийшов до знайомого порогу, щоб радісно або тривожно, ніяково або схвильоване сказати: "Школа! Здрастуй! Це - Я!"

Ведучий 2: Подивіться, які ви всі різні: русяве і чорняві похмурі й усміхнені, худі й тонкі.

Ведучий 1: Але незалежно від росту, ваги, кольору волосся і інших відмінних рис ви все при вході отримали жетон з номером. До речі, покажіть їх.

Ведучий 2: А це значить, що ви отримуєте унікальний шанс на участь у веселих розіграшах і конкурсах.

Ведучий 1: Всі ви, напевно, добре знаєте і любите вашу улюблену телегру "Зоряний час".

Ведучий 2: Так от, наша гра зовсім на неї не схожа. Але ми взяли з неї одне, найбільш вподобане нам правило.

Ведучий 1: Переможець кожного конкурсу отримує почесне право на свій лад сказати фразу "Школа! Здрастуй! Це - Я!" і звернутися до всіх присутніх з привітанням або побажанням.

Ведучий 2: Давайте спочатку спробуємо зробити це все разом, хором. Ви повинні будете дуже точно повторити інтонацію, з якою я буду вимовляти цю фразу. (Фраза "Школа! Здрастуй! Це - Я!" Вимовляється провідним кілька разів з найнеймовірнішими інтонаціями: сумно, радісно, ​​пошепки, грайливо, дуже сильно розтягуючи слова, "по-іноземному", з акцентом тощо, - так щоб хлопцям стало смішно).

Ведучий 1: А щоб ви не забули, що сьогодні 1 вересня, починаємо наші потішні конкурси - уроки.

Ведучий 2: І поки не продзвенів ще дзвінок на перший урок, у нас є кілька хвилин, щоб приготуватися. На сцену запрошуються щасливі власники жетонів № 3, 71, 39, 94, 45, 10.

Учасникам конкурсу лунає жувальна гумка. За сигналом ведучого вони повинні розгорнути її і почати жувати. Переможцем вважається той, хто швидше надує кулю. Переможець вимовляє фразу "Школа! Здрастуй! Це - Я!" і звертається до залу з привітанням.

Ведучий 1: Діти до уроків готові. Тепер саме час перевірити, як підготувалися до початку навчального року наші вчителі і батьки. Запрошуємо трьох найсміливіших вчителів нашої школи і трьох самих рішучих батьків. Назвіться, будь ласка. На протязі всього навчального року Вам доводиться дуже багато говорити, пояснювати, переконувати, запитувати. Тому, пропонуємо Вам перевірити силу Ваших легенів. Ваше завдання якомога швидше і більше надути повітряну кулю. Переможцем вважається той, у кого куля лопне від натуги першим.

Умови для переможця ті ж. Дзвенить дзвінок.

Ведучий 2: А ось наш перший урок починається. Урок російської мови веде його сьогодні вчитель ---

Вчитель: Здрастуйте, діти. Не дивуйтеся, що на наших уроках-конкурсах замість слів "до дошки" ви будете чути "на сцену". Означати це буде те ж саме. На сцену запрошуються учасники, номери яких 6, 12, 24, 48, 52. Я пропоную Вам дві скоромовки:

- Тридцять три кораблі лавірували, лавірували, та не вилавірували;

- Йшла Саша по шосе і смоктала сушку.

Хто швидше і правильніше виголосить їх, той і переможе. А оцінками стануть Ваші, діти, оплески кожному учаснику. (Конкурс скоромовок).

Дзвенить дзвінок.

Ведучий 1: І знову веселий шкільний дзвоник кличе нас на урок. Провести урок математики, ми запрошуємо на сцену вчителя математики.

Вчитель: Я запрошую на сцену дітей, чиї номери 5,20,40,80,35,40. Ставайте півколом обличчям до залу для глядачів. Помічники, внесіть приз цього конкурсу. Вам необхідно уважно вислухати умова завдання і по ходу його виконати.

Розкажу я Вам розповідь

У півтора десятка фраз!

Як скажу я слово "три" -

Приз негайно бери.

Одного разу щуку ми зловили,

Розпатрали, а всередині

Рибок дрібних відшукали

І не одну, а цілих … дві!

Коли вірші запам'ятати хочеш,

Їх не зубри до пізньої ночі,

А про себе їх повтори

Разок, інший, а краще … п'ять!

Мріє хлопчик загартований

Стати олімпійським чемпіоном

"Дивись, на старті не хитруй,

А чекай команди: "Раз, два … марш!"

Одного разу поїзд на вокзалі

Мені 3:00 довелося прочекати …

Ах, що Ви приз, друзі, не брали,

Коли була можливість взяти.

(Виграє той, хто правильно схопить приз).

Переможцю дістається той приз, який він встиг взяти і надається право звернутися до присутніх, сказати "Школа! Здрастуй! Це - Я!".

Ведучий 2: Перш ніж продзвенить дзвінок на перерву, ми дамо Вам свого роду домашнє завдання. А поки дайте відповідь на питання: "Який найпоширеніший на уроці спосіб спілкування учнів в умовах, коли треба зберегти тишу?

Ведучий 1: Звичайно, записки. Їх пишуть хлопчики й дівчатка. Вони бувають ділові, любовні і просто ні про що.

Ведучий 2: Тому всім, хто сидів у залі ми пропонуємо за час наших імпровізованих уроків повправлятися у мистецтві давати непотрібні поради, закінчивши дане восьмивірш … (Восьмивірш написано на плакаті):

Якщо викликав Вас вчитель

Відповідати до дошки урок,

І не знаючи, Ви забули

Як писав про це Пушкін то .....

Ведучий 1: А своє продовження на записках, вказуючи автора, направити до нас.

Ведучий 2: Але спочатку, для прикладу, звернемося до творчості автора чудових книг непотрібних порад для дітей і дорослих, письменнику Григорію Остеру.

Зачитується кілька порад Остера, наприклад,

Дразниться краще з вікна,

з восьмого поверху.

З танка теж добре

Коли міцна броня.

Але якщо хочеш довести

Людей до гірких сліз,

Їх найбезпечніше

По радіо дражнити.

Ні за що не погоджуйтеся

Ночами йти в ліжко.

Нікому не дозволяйте

Вас укладати в ліжко.

Невже ви хочете

Роки дитячі свої

Провести під ковдрою,

На подушці, без штанів?

Дзвенить дзвінок.

Ведучий 1: Наступний урок у нашому жартівливому розкладі - це малювання. Провести, його ми запрошуємо на сцену …

Вчитель: На урок авангардного живопису я запрошую на сцену номери 4, 45, 71, 83, 93. Ваше завдання, діти, намалювати композицію з ляпок. Займайте місця за столами, на яких є все необхідне.

Ведучий 1: Поки діти готують свої твори, ми запрошуємо на сцену вчителя фізичної культури ....

Вчитель: Одним з важливих функціональних якостей організму є швидкість, тому на сцену запрошуються номери 7,14,21,28,35. Ваше завдання за одну хвилину зібрати в залі якомога більше автографів. На старт! Увага! Марш!

Через 1 хвилину дзвенить дзвінок.

Отже, будь ласка, спринтери, покажіть, хто, скільки зібрав автографів. Переможцем став .... йому і надається право звернутися до залу.

Ведучий 1: За час нашої імпровізованої спортивної паузи ми сподіваємося, що закінчили свою роботу юні авангардисти.

Учитель: Так, художники впоралися зі своїм завданням. Покажіть, діти, свої роботи. А зал ми попросимо своїми оплесками визначити переможця. Переможцем став ___. Будь ласка, тобі, слово!

Дзвенить дзвінок.

Ведучий 2: Перед початком наступного уроку ми хочемо нагадати Вам про конкурс записок з марним радою. Ми чекаємо на ваші записки. А зараз все на урок зоології, проведе який …

Вчитель: Я запрошую на сцену дітей, чиї номери 9,10,42; 15,26,61; 29,34,73. Це три експедиції, чиє повернення з Марсу принесло відкриття трьох нових видів тварин. І їм після невеликого симпозіуму необхідно буде показати: Карамбо тлю на полюванні; сісіболта на гнізді; бібізяма на випасі.

Ведучий 1: Тим часом поки зоологи радяться, ми запрошуємо шкільного психолога провести сеанс учнівської псіхозвукосмехотерапіі.

(Звучить спокійна медитативна музика. Якщо зал має світлотехніку, то гасне світло, а ведучого висвічує промінь прожектора. Весь текст йде на тлі музики).

Психолог: Уявіть собі, що ви сидите на високій сопці, світить сонце, співають пташки … Після цих слів ви тихенько насвистувати.

Уявіть собі, що ви сидите на високій сопці, світить сонце, співають пташки. Але ось подув сильний вітер. Заблищали блискавки. Після цих слів всі дівчатка тричі кажуть ді-лин-ді-лин-ді-лин.

Уявіть собі, що ви сидите на високій сопці, світить сонце, співають пташки. (Свист). Але ось подув сильний вітер. Заблищали блискавки. Ударив грім. Після цих слів всі хлопчики дружно кажуть: бім-бом.

Уявіть собі, що ви сидите на високій сопці, світить сонце, співають пташки. Але ось подув сильний вітер. Заблищали блискавки. Ударив грім. З'явилися класні хлопці і дівчата нашої школи. Після цих слів хто з вас захлопає, хто закричить, хто заулюлюкали, хто затупотить ногами.

Уявіть собі, що ви сидите на високій сопці, світить сонце, співають пташки. Але ось подув сильний вітер. Заблищали блискавки. Ударив грім. З'явилися класні хлопці і дівчата нашої школи. Вони стали вибирати капітана. (Після цих слів дуже швидко в залі вибирається капітан, наприклад, Саша) "А хто буде капітаном?" (Після цих слів весь зал показує і говорить - Саша). Саша піднімається і питає "А що я буду робити?"

Уявіть собі, що ви сидите на високій сопці, світить сонце, співають пташки. (Свист залу). Але ось подув сильний вітер. Заблищали блискавки (дівчатка). Ударив грім (хлопчаки; "бім-бом"). З'явилися класні хлопці і дівчата нашої школи. (Весь зал - хто на що здатний). Вони стали вибирати капітана. (Зал - "Саша"). Встає Саша: "А що я буду робити?". Сідай, Саша, і разом з усіма дивись закінчення нашого свята.

Вчитель: За час сеансу псіхозвукосмехотерапіі готові до відповіді зоологи. Будь ласка, Карамбо попелиця на полюванні, сісіболт на гнізді і бібізям на випасі. Будь ласка, зал, оцініть своїми оплесками наших учасників. Переможцями стали … Вам надається право звернення до глядачів.

Дзвенить дзвінок.

Ведучий 1: Закінчуються уроки в нашій веселій школі.

Ведучий 2: Залишилось тільки визначити переможця конкурсу непотрібних порад. Переможцем став .... Йому слово.

Ведучий 1: Всі уроки в нашій веселій школі закінчилися. Завтра ви зустрінетеся зі своїми вчителями вже за шкільними партами і разом з ними підете далі дорогами знань і відкриттів. Нехай у дорозі вам завжди супроводжує то гарний настрій, який, ми сподіваємося, отримали ви всі сьогодні. Всього Вам доброго!

Наши услуги



Мир учителя © 2014–. Политика конфиденциальности