Малкин Алексей Викторович
Должность:Учитель информатики
Группа:Посетители
Страна:Беларусь
Регион:Брест
Інформаційні системи. Типи інформаційних систем
Інформаційні системи пропонують оперативну підтримку, впровадження знань і підтримку управління в різних організаціях і підприємствах.


Оперативна підтримка

На операційному рівні існують системи обробки транзакцій, за допомогою яких розробляються продукти, впроваджуються маркетингові стратегії,впровадження ЛІМС, контролюється виробничий процес і відправляється готовий продукт на ринок. Ці системи накопичують інформацію в бази, які лежать в основі систем більш високого рівня.



В сучасних передових організаціях і підприємствах інформаційні системи, які підтримують кілька функціональних підрозділів (маркетинг, фінанси, виробництво, людські ресурси), інтегровані в так звані Системи планування загальноорганізаційних ресурсів (ERP ).



Системи планування і управління ресурсами підприємства підтримують повну послідовність дій, з допомогою яких підприємство може підвищити цінність своїх товарів і послуг. Наприклад, фізична або юридична особа може відправити персоналізований замовлення через Інтернет, який автоматично почне виробництво у відповідності зі специфікаціями клієнта, через систему, звану системою масової персоналізації продуктів і послуг. При необхідності замовлення доставляється на склади компанії і постачальникам матеріалів, необхідних для виробництва. Нарешті, рахунки оновлюються, і транзакція готівкою ініціюється відповідно до вартості продукту.



Багато систем обробки транзакцій підтримують електронну комерцію онлайн . Серед іншого, це системи онлайн-покупок, онлайн-банк і системи, що забезпечують безпечні транзакції. Інші системи пропонують інформацію, освітні послуги та розваги за запитом.



Підтримка для просування знань

Більша частина роботи в інформаційному суспільстві полягає в тому, щоб маніпулювати абстрактними частинами інформації та знань, а не безпосередньо обробляти, виробляти і продавати різні продукти. Ця частина роботи називається роботою над знаннями. Три основні категорії інформаційних систем підтримують роботу з просування знань: системи професійної підтримки, офісні інформаційні системи і системи управління знаннями.
Наши услуги



Мир учителя © 2014–. Политика конфиденциальности