Сваргина Инна Сергеевна
Должность:Учитель истории
Группа:Посетители
Страна:Россия
Регион:Ростов-на-Дону
Аналіз вірша Пушкіна «Аріон»

Олександр Сергійович Пушкін один із найвидатніших російських літературних діячів, котрий залишив по собі великий спадок, у вигляді неймовірно чуттєвих творів. Не зважаючи на те, що мав не саме найкраще та світле дитинство, у нього, як і в багатьох інших поетів, жага до написання віршів проявилася у ранньому дитинстві і була вірним супутником на протязі всього його життя.

Вірш «Аріон», котрий був написаний у 1927 році, являється відблиском душевного стану письменника, адже на його написання, поета надихнули події пов’язані зі стратою декабристів, адже багатьох із них він знав особисто, а його творчість, була для них, як ковток свіжого повітря. Саме цей вірш красномовно розкриває вплив літератури на свідомість людей. Для того щоб максимально передати суть даного вірша, Пушкін уміло використовує алегорію, а саме бере за основу античну легенду, головний герой котрої, талановитий співак Аріон. За легендою він заробляв виступаючи перед заможними людьми. І під час такого виступу в якості нагороди йому був піднесений дар у вигляді скрині заповненої різноманітними коштовностями. З цим скарбом герой вирішує вирушити у подорож до острова Коринф, але дістатися до місця призначення йому не судилось, так як команда корабля на якому він подорожував вирішила заволодіти дорогоцінним вантажем. Самого ж співака було кинуто у обійми океану, але вижити йому допоміг дельфін, котрий виніс його цілим і неушкодженим на берег. Після цього випадку у талановитого співака з’явилося ще одне геніальне творіння у вигляді розповіді про реальні події на сайте.

При написанні вірша Пушкін дуже сильно відійшов від реального змісту цього міфу. У своєму варіанті письменник розповідає про героя, котрий сам був членом дружньої і відданої команди. Під командою мається на увазі таємне товариство, мета якого була повалення самодержавства. Але всі плани були зруйновані одним сильним ураганом, в результаті якого всі члени команди загинули, і тільки співак зміг вижити, та продовжувати возвеличувати своїх побратимів і їх благородну мету. Після того, як суспільство мало змогу ознайомитися з цим витвором мистецтва, Пушкін ще завзятіше намагався достукатись до підсвідомості громадян, але робив він це вкрай розсудливо та обережно. Вірш «Аріон» не єдиний у своєму роді, згодом з’являються й інші витвори, котрі мають під собою тонке політичне підгрунття.

Наши услуги



Мир учителя © 2014–. Политика конфиденциальности