Басанова Елена Николаевна
Должность:учитель английского языка
Группа:Посетители
Страна:Россия
Регион:Ставропольский край, город Георгиевск
22.10.2015
0
354
1

Контрольные работы по основам перевода в 9 классе

Test 1                             Date___________________

I. Find the word with the same or similar meaning.

Example: to defend –  b)

                a) to save        b) to protect       c) to help

1. opportunity

    a) right                               b) victim                                    c) chance

2. to be frightened

   a) to be tired of                   b) to be afraid of                        c) to be jealous of

3. person

   a) individual                       b) owner                                    c) bully

4. industrious

   a) dependent                       b) equal                                     c) hard-working

5. to succeed

    a) to achieve                      b) to obey                                  c) to encourage

 

 II. Complete each sentence with one of the words or phrases below.

 

 allowed                 right               patient           convince                ambitious

          encouraged          bullies                own                   social                     congratulate    

 

1. Solve your problems on your …!

2. He … his son to study harder.

3. The fight of  “Antares” will be the most … mission in modern history.

4. Do you have a … to punish me?

5. There are a lot of … websites in Internet nowadays.

6. You are not … to smoke here but if you want you may go out.

7. A gang of … was secretly sent to talk to the offender.

8. I … you on the success for final election.

9. Being … is very important if you want to succeed in sports.

10. How did he manage to … you to arrest the cop?

 

III. The word in capitals above each of the following sentences can be used to form a word that fits suitably in the blank space. Fill each blank in this way.

 

Example:  COURAGE

                Her mother encouraged her to try her luck in the competition.

1. EQUAL

    In my opinion, kids behave worse in more ………………….. societies.

2. DIFFER

    Parents treat their children … ………………

3. SUCCESS

    If technologies aren’t developed, we will not ……………….. .

4. THREAT

    But, you know, I had a life- ………………………. illness.

5. DEPEND

    On one hand, ………………………… means freedom within reasonable limits, of course.

 

IV Choose the write modal verb.

1. _____ you help me with my homework?

A) Are B) May C) Can D) Need

 

2. You _____ enter without a tie.

A) aren’t B) can’t C) ought not D) weren’t

 

3. We _____ leave now or we’ll be late.

A) has to B) must C) can D) will

4. If you had video, you _____ record it yourself tonight.

A) could B) can C) must D) may

 

5. A: My car has been stolen.

    B: _____.

A) You should ring the police. B) Will you phone the police?

C) Could you ring the police? D) You are phoning the police.

 

6. A: She can’t sing.

    B: Neither_____.

A) do I B) could I C) am I D) can I

 

7. If you don’t feel better you _____ go to bed.

A) ought B) should C) don’t have to D) needn’t

 

8. You _____ get the 8.45 train. It doesn’t stop at Yorkshire.

A) had better B) mustn’t C) should D) don’t have to

 

9. His illness got worse and worse. In the end he _____ go into hospital for an operation.

A) will have to B) must C) had to D) ought to have

 

10. You _____ any more aspirins; you’ve had four already.

A) mustn’t take B) needn’t have taken

C) shouldn’t have taken D) had better not take

 

11. You _____ spanked her. She didn’t deserve it.

A) shouldn’t have B) needn’t have

C) mustn’t have D) couldn’t have

 

12. A: I wonder who took my alarm clock.

      B: It _____ Julia. She _____ supposed to get up early.

A) might be / is B) could be / is

C) had to be / was D) must have been / was

 

13. In a hundred years’ time we _____ out of water to drink.

A) must have run B) might have been/run

C) should have run D) may have run

 

14. A: Did you enjoy the concert?

      B: It was OK, but I ___ to the theatre.

A) needn’t have gone B) must have gone

C) had better go D) would rather have gone

 

15. When I was a child, I _____ a flashlight to bed with me so that I _____ read comic books without my parents’ knowing them.

A) used to take / could B) was used to taking / could

C) would take / can D) would have taken / was able to

Ответы.

1 – C, 2 – B  3 – B, 4 – A, 5 – A, 6 – D, 7 – B, 8 – B, 9 – C, 10 – A, 11 – A, 12 – D, 13 – D, 14 – D, 15 – A.

 

 

Test 2                                                           Date________________________

I Write the sentence using I, II, III types of conditionals.

 

If she (to know) , she ( to try ) to enter the institute.

 

 

 

 

II.Open the brackets using the necessary type of conditionals .

1. If he is not very busy , he_________________ ( to agree ) to go to the museum with us .

2. If only I_______________ ( to have ) more pocket money , I could buy some new computer games

3. If his friend_____________ ( to be ) in the mood to see a film , they would have gone to the

cinema last night .

4. You would have understood the rule if you _____________( not to miss) the teacher’s explanation.

5. If she reads fifty pages every day , his vocabulary_________________ (to increase) greatly .

6. Your brother__________________ (to become ) much stronger if he took cold baths regularly.

 

III. Complete the sentences.

1.If I fall ill _________________________________________________________________________

2. If she were a cook _________________________________________________________________

3. If he had had time __________________________________________________________________

4. If we lived in Moscow ______________________________________________________________

5. If my father had returned early _______________________________________________________

6. If I had heard about it yesterday _______________________________________________________

 

IV. Translate the sentences

 1.I wish you read more in future.

_______________________________________________________________________

2. I wish I didn’t get up early .

_______________________________________________________________________

3. I wish you had gone to disco with me yesterday .

________________________________________________________________________

4. I wish I had written the test better last lesson .

________________________________________________________________________

5. Жаль ,что я не живу в Лондоне .

________________________________________________________________________

6. Как бы мне хотелось чтобы он позвонил мне вечером.

___________________________________________________________________________

7. Мне хотелось бы ,чтобы я поехала на море прошлым летом .

__________________________________________________________________________

8. Жаль, что я съела много мороженого.

__________________________________________________________________________

 

V. Underline the right options.

1Если у меня будет времято я приду сегодня.
a) will have b) have c) would come d) will come

2. 
Если бы у меня было время, я пришел бы сегодня (мечтатель).
a) had b) had had c) would come d) would have come.

3. Если бы у меня было время, я пришел бы вчера (поезд ушел).
a) had b) had had c) would come d) would have come.

4. Если бы я знал английский язык, то перевел бы текст сам (мечтатель).
a) knew b) has know c) would translate d) would have translated.

5. Если бы я тогда знал английский язык, то перевел бы текст сам (поезд ушел).
a) knew b) had known c) would translate d) would have translated.

6) Если бы он жил в большом городе, то не пропускал бы выставок живописи (мечтатель).
a) live b) lived c) wouldn't miss d) wouldn't have missed.

7) Если я поеду в Вашингтон, то посещу Капитолий.
a) will go, b) go c) visit, d) will visit

8) Если бы я была в Вашингтоне, то посетила бы Капитолий (мечтатель).
a) were b) was c) will visit d) would visit

9) Если бы у меня было свободное время сегодня или завтра, я сделала бы эту работу сама (мечтатель).
a) have b) had c) would have done d) would do

 

 

 

Test3                                                        Date__________________________

I. Find the word with the same or similar meaning.

Example: dull – c)

                a) original        b) fascinating       c) boring

1. news

   a) items               b) articles                    c) affairs

2. report

   a) advertisement              b) information           c) review

3. television

   a) box             b) paper             c) cable

4. to quit

   a) to prove       b) to stop          c) to borrow

5. to be keen on

   a) to approve        b) to be famous for          c) to be interested in

6. gripping

   a)exciting          b) unusual              c)amusing

 

II. Complete each sentence with one of the words or phrases below.

     characters     find              whenever              broadsheets                article                   events

                managed           approve            celebrated                 wisdom

 

1. ………….. have many detailed articles about national and international events.

2. It wasn’t easy but the football team …………… to win the match.

3. The Times or The Daily Telegraph  generally give information about ………………. happening in London.

4. I have read the book. I …………………… it very interesting and exciting.

5. Soap opera is a programme where one and the same ………………………. appear in everyday life situations.

6. Have you read the ………………………… about the reforms in Higher Education. It’s worth reading.

7. ………………….. I phone him he’s always out.

8. I always ………………………….. of people who have their own opinion and able to defend it.

9. The ………………………… of the ancients could help our generation if we have learned from it.

10. What other holidays can be ……………………………. in the same way?

 

III. The word in capitals above each of the following sentences can be used to form a word that fits suitably in the blank space. Fill each blank in this way.

Example:  MANAGE

               He is the manager of a popular singer.

1. WEEK

  We go to the swimming-pool … .

2. JOURNAL

  A ………………………. is a person who reports on the important events.

3. INFORM

  I can get a lot of useful …………………………… from newspapers.

4. DRAMA

  Photographs are ready to put themselves in dangerous situations to take ……………………… pictures.

5. PUBLISH

  Who is responsible for ………………………………. a newspaper or a magazine?

 

Комментарии пользователей /0/
Комментариев нет...
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Наши услуги



Мы в соц. сетях

    Персональные сообщения